Framing

foto's
Johannes Bellinkx
speellijst

Op een buitenlocatie kijkt het publiek door een kijkinstallatie naar het landschap. Johannes Bellinkx bepaalt het kijkkader en biedt een ander perspectief op ogenschijnlijk normale dingen. Hij brengt subtiele veranderingen aan in het landschap, manipuleert en speelt met wat wel en niet te zien is; met de suggestie van het onzichtbare. Hierdoor zet hij het publiek op scherp. Zag ik dit nou werkelijk? En is wat we zien wel echt?


Framing
gaat over de behoefte van de mens alles te kaderen en te categoriseren. Het geeft ons de illusie de wereld te kunnen bevatten.Bellinkx combineert het live-aspect van theater met het gekaderde kijken van film.

De voorstelling is als een visueel gedicht dat ons doet nadenken over hoe we kijken, over schijn en werkelijkheid. Een beeldverhaal dat rammelt aan onze vertrouwde kijk- en denkkaders.  

Credits:

Johannes Bellinkx: concept/regie 
Thijs Wieman: beeldregie/manipulatie 
Dennis van Tilburg: compositie/soundscape 
Merel Kamp, Koen van der Heijden, Erwin Dorr: spel
Ruben Bellinkx: artistiek advies
Loes van der Pligt: dramaturgie 
Jeroen Henstra: technisch producent 
Feikes Huis: productie
Met dank aan: Atelier Oerol/Over ’t IJ-Festival, Ulrike Quade Company, Van Maaren Roofvogeldemonstraties, Linda Ravenstijn 

In de pers:

"In een indrukwekkende installatie laat hij ons door een kleine rechthoek naar door hem uitgekozen fragmenten van het dal kijken. Bellinkx brengt stiekem kleine manipulaties aan en bespeelt zo meesterlijk onze blik. Plots wanen we ons in een poëtische breedbeeldfilm!" (di 24/06/2014, Filip Tielens, Cobra.be)

"Bellinkx stuurt onze blikken…zet ons aan het denken. Over wat we zien en hoe we kijken…" (17-07-2014 Gitte Brugman, Dagblad van het Noorden)

Boekingen

Interesse in het boeken van deze voorstelling? Neemt u voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid contact op met Benoît Vanraes van SoAP: benoit@soap-it.eu. Kijk voor meer informatie op http://soap-it.eu

TRAILER

SPEELLIJST