Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)

foto's
Servaes Nelissen
speellijst

Het huwelijk van Ferry en Meta zit in een flinke dip en ook hun Schoenenhuis Fermeta kan een frisse wind gebruiken. Daarom bedenken ze ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Opent dit de weg naar een nieuw begin? Een muzikale tragikomedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden!

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) werkt Servaes samen met actrice/comédienne Ilse Warringa.

Credits:

Concept en spel: Servaes Nelissen en Ilse Warringa
Dramaturgie/eindregie: Marijn van der Jagt
Vormgeving: Servaes Nelissen
Geluidsontwerp: René Rood
Lichtontwerp: Bernd Wouthuysen
Techniek: John Valkering
Grafische vormgeving: Mariola López Mariño
Fotograaf: Monica Ragazzini
Producent: Feikes Huis

Met dank aan: Susie Endenburg, Schoenenzaak C. Tuinder & Zn., Paul van der Laan, Nelissen Decorbouw, Bas Bossinade en Kim van Zeben.

Verkoop: Wilma Kuite van Alles voor de Kunsten, 020-423 58 26.

-

Er is een leuk artikel over Popje, hou je muil verschenen in het Noordhollands Dagblad.

Theaterkrant*****
"Onder de verrukkelijke titel 'Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)', uitgebracht bij Feikes Huis, combineren Nelissen en Warringa hun talenten: die van poppenspeler én comédienne, die van mimespeler én van cabaretière. Het resultaat is onweerstaanbaar. (...) Liefde voor schoenen krijgt een zeldzame en absurde vertolking door de beide spelers die met veelzijdig spel en treffende expressie in elke scène, hoe verrassend de snelle wendingen ook zijn, telkens het verhaal boeiend weten te houden."

Volkskrant****
"Een hilarische vondst, door acteurs Servaes Nelissen en Ilse Warringa omgezet in even geestige als veelzeggende scènes. Met hun handpoppen spelen ze hun imaginaire liefdesperikelen vrolijk absurdistisch uit." 

Scènes****
"Acteur en poppenspeler Servaes Nelissen werkt voor het eerst samen met actrice Ilse Warringa. En dat pakt fantastisch uit. (...) Haar mimische kwaliteiten zijn ijzersterk wat vooral prachtig tot uiting komt in een hilarische stomme film scène. (...) absurde humor waarin beweging, zang en dans gecombineerd worden met verfijnd poppenspel. Het maakt 'Popje hou je muil' tot een heerlijke, vaak ook schunnige voorstelling waar je onbekommerd om kunt lachen."

Haarlems Dagblad
"Vrolijke (...) komedie vol verrassende wendingen. (...) Sterk fysiek spel, hoog tempo en hilarische momenten." 

TRAILER

SPEELLIJST