DingDong

foto's
Harriët Stroet
speellijst

recensie theaterkrant: 

RAKE POPPEN DOORPRIKKEN GESLAAGD KEURSLIJF

 

 recensie Volkskrant: 

DingDong is een relatiedrama dat kolkt van frustraties en gekte ★★★

 

Stichting Stroet | Feikes Huis | Duda Paiva Company

DingDong is een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één.

Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’.

Wanneer Helga vragen begint te stellen - aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter - verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie.

Demonen - surrealistische poppen - duiken op tussen Helga en Peter en tonen de echtelieden van hun meest rancuneuze, gefrustreerde en rauwe kant. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.

In DingDong vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit.

Makers: Harriët Stroet, Ko van den Bosch, Rik van den Bos en Duda Paiva, Dramaturgie: Pol Eggermont, Vormgeving: Ascon de Nijs, Licht: Mark Verhoef, Productie: Marijana Mikolcic & Jara Enkelaar, Publiciteit: Mirte Droogers & Anil Jagdewsing, Producenten: Prisca Maas & Wilma Kuite

SPEELLIJST

vr 4 oktober 2019
20:30
Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort


vr 18 oktober 2019

Schouwburg De Meerse


di 22 oktober 2019

Theater Bellevue, Amsterdam


wo 23 oktober 2019

Theater Bellevue, Amsterdam