Dorp/Het verhaal van een uitzicht

foto's
Annelies van Hullebusch
speellijst

Door Annelies van Hullebusch

In 1750 bouwde Giovanni Niccolò Servandoni een 'Salle Des Machines'. Hij toonde Venetië bij zonsopgang, het oude Griekenland op de middag, Rome bij valavond. 

Op 3 juli 1982 wordt Annelies Van Hullebusch geboren. In 2000 verlaat ze haar geboortedorp. In 2010 bouwt zij DORP en reconstrueert zij haar verhaal, daarbij geassisteerd door Emile Zeldenrust.

In de voorstelling zitten de toeschouwers rondom een grote maquette met huisjes van karton en miniatuurstraatlantaarns langs de wegen. Van Hullebusch en Zeldenrust duiken vanuit de deels autobiografische vertelling de fantasie in. Het publiek krijgt een boekje om het verhaal mee te kunnen lezen.

Hoe God verdween uit Jorwerd van Geert Mak en Under Milk Wood van Dylan Thomas waren belangrijke inspiratiebronnen voor Van Hullebusch die vanuit verschillende invalshoeken duidelijk maakt waarom een mens besluit 'zijn dorp' te verlaten. 

Op de tiende editie van het Figura Theaterfestival in Baden (Zwitserland) won Dorp/Het Verhaal van een Uitzicht de Grünschnabel aanmoedigingsprijs 2012. 


Premiere
18 september 2010, Ostadetheater Amsterdam

Credits
Concept, theatermaker: Annelies Van Hullebusch
Theatermaker: Emile Zeldenrust
Dramaturg: Ruth Mariën
Scenograaf: Jozef Wouters
Adviezen: Pauline Kalker (Hotel Modern) en Bart Kalkhoven (AHK, theaterschool)
Productie: Feikes Huis, Productiehuis voor poppen- en objecttheater
Foto's: Saris & den Engelsman

Trailer


Of klik hier voor de trailer op Vimeo. 

 

SPEELLIJST