De Wraak van de Raaf - een funky fabel

foto's
Meike van den Akker
speellijst
 

Meike van den Akker speelt samen met Dirk-Peter Kölsch een muzikale theatervoorstelling met poppen geïnspireerd op de fabel De vos en de raaf van La Fontaine. In het Ravenlaboratorium wordt de fabelachtige raaf met wetenschappelijke precisie onder de loep genomen: een ultieme poging om de gedoodverfde ijdelheid van de raaf te ontkrachten. Maar de wetenschappers hebben zo hun eigen bedoelingen…. Is de ijdele raaf dit keer wél opgewassen tegen de sluwe vos?

De Wraak van de Raaf gaat over de kwetsbaarheid van ijdel zijn en accepteren wie je bent. Een fabel met een zwart randje en een dierensprookje vol menselijk lijden.

De Wraak van de Raaf zal tijdens het PopArts Festival 2016 in première gaan.

Meike van den Akker specialiseerde zich na haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem in poppen- en objecttheater. Samen met Marlyn Coetsier richtte zij Tg. Winterberg op. In tien jaar tijd maakten zij samen onder meer de voorstellingen Hysteria, Ellis Island en De Jazzbarones. Tegenwoordig maakt Meike van den Akker onder de naam De Witte Pomp haar eigen voorstellingen en is ze te zien bij onder meer Oorkaan.

Dirk-Peter Kölsch staat in de muziekwereld bekend als een creatieve muzikant met een energieke podiumpersoonlijkheid. Kölsch voelt zich het meeste thuis achter het drumstel, maar experimenteert ook graag met onder meer het harmonium en elektronische muziek. Naast concerten is hij te zien en te horen in theatervoorstellingen, hoorspelen en in films. Tevens heeft hij samengewerkt met orkesten en muzikanten als Holland Symfonia en Eric Vloeimans.

Credits
Spel en poppen: Meike van den Akker
Muziek: Dirk-Peter Kölsch
Regie: Eva Bauknecht
Vormgeving: Carmen Schabracq
Licht: Maarten Verheggen

Foto: Monica Ragazzinni, concept & art direction: Lopezlab
Scènefotografie: Saris & den Engelsman

Theaterkrant***:
Sexy vos verliest het van slimme vogel
"Meike van den Akker is een ras-poppenspeler. In haar handen wordt een pluchen vosje een echt beest, een halve pluk veren een echte raaf. Ze snuift en gromt en krast. Ze laat de vos vier talen spreken om de raaf te verleiden het stuk kaas te laten vallen. Hilarisch is de scène waarin de vos zijn sexappeal in de strijd werpt om de raaf plat te krijgen."
Lees hier de hele recensie

Teaser

 

SPEELLIJST