Cube to...

foto's
Firma DRAAK
speellijst

Stel je voor dat George, die een ruimtepak met een klein rood knipperend licht draagt, in de absolute duisternis van volledig lege ruimte zweeft. Ver weg van alle planeten, sterren of heellal. Vanuit George zijn perspectief is hij volledig op zichzelf. Verzwolgen in de uniforme stilte en duisternis van de kosmos.
George ziet een klein groen knipperend licht verschijnen dat dichterbij lijkt te komen. Wanneer het dichtbij genoeg is, ziet George dat het licht aan het ruimtepak van een andere bewoner uit de ruimte is gekoppeld: Gracey. Zij zweeft langzaam door. Ze zwaait als ze passeert. Net als George. En ze verdwijnt langzaam in de verte.
Dit verhaal kan Gracey precies vanuit hetzelfde perspectief vertellen.”

Cube to… (preview) is een fysieke voorstelling die sterk tot de verbeelding spreekt. Aan de hand van verschillende gedachte-experimenten uit de kwantummechanica wordt er een verhalend weefsel over ontdekking, fantasie, het samenvallen of het uit een lopen van verschillende perspectieven zorgvuldig uiteen gezet.

Firma DRAAK is een jong en ondernemend performance collectief dat visueel en beeldend theater maakt bestaande uit Nick Bos en Matthieu Wijdeven. Zijh zijn in 2014 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, als 

allround acteur & performer. Naast divers werk als (film)acteur, webdesigner en producer richtten zij samen met studiegenoot Jip van den Dool theatergroep Firma DRAAK op. Ook werkten ze intensief samen met animator Huig van den Hoofdakker tijdens de productie NXT LVL. Tot nu maakte Frima Draak drie lange voorstellingen DRAAKNXT LVL en RO-BOT en twee korte voorstellingen: Herald’s Abyss, en SAMOERAI voor het cosmetica merk RITUALS.

Credits:

Concept, spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven
Eindregie: Lotte Bos
In samenwerking met: Feikes Huis, Het Huis Utrecht, WORM/UBIK Rotterdam

TRAILER

SPEELLIJST