Ultimate Cube

foto's
Firma DRAAK
speellijst

Sinds de beroemde uitspraak van Friedrich Nietzsche 'God is dood', lijkt de mens weer op zijn eenzame zelf teruggeworpen te zijn. Een kille en angstaanjagende gedachte. We moeten zelf op zoek naar zingeving.

Zingeving door middel van wetenschap, als nieuwe drijfveer om voort te leven? Komt daar onze ongelooflijke drang tot technologische vooruitgang vandaan?Gewapend met de laatste kennis op het gebied van natuurkunde, probeert Firma DRAAK het universum te peilen, op jacht naar de ultieme waarheid. Aan de hand van gedachte-experimenten uit de kwantummechanica en natuurkunde, proberen Nick Bos en Mathieu Wijdeven het te doorgronden door het te belichamen, te bevechten, te spelen, te verbeelden, te vertellen en te zingen. Een beeldend verhaal vol wonderbaarlijke ontdekkingen, wetenschapsfantasie en kantelende perspectieven.

Credits:
Concept & Spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven. Eindregie: Lotte Bos & Annechien de Vocht. Tekstbijdragen & sound design: Tommy Ventevogel. Dramaturgie: Pol Eggermont. Techniek & Lichtontwerp: Jamie Barson. Decor: Reynoud van de Molen. Vormgeving: Vincent Blok. Fotografie: Salih Kilic. Kostuums: Terrorkittens.
Met dank aan: Hotel Modern, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Ultimate Cube is een coproductie van Firma DRAAK, Feikes Huis en YoungGangsters.

Biografie
Firma DRAAK is een jong en ondernemend performance collectief dat visueel en beeldend theater maakt, bestaande uit Nick Bos en Mathieu Wijdeven. Twee talentvolle theatermakers die na hun afstuderen aan de opleiding Performance (Toneelacademie Maastricht) hun theatrale visie en unieke kijk op de wereld hebben gebundeld waarmee ze eerder voorstellingen als Cube to.., Ro-Bot, NXT LVL hebben gemaakt.

SPEELLIJST

di 2 oktober 2018
informatie volgt
Het Nationale Theater - Zaal 3


do 4 oktober 2018
informatie volgt
Schouwburg de Lawei


di 9 oktober 2018
informatie volgt
Theater Kikker


wo 10 oktober 2018
informatie volgt
Theater Kikker


di 23 oktober 2018
informatie volgt
Stadsschouwburg Groningen


do 25 oktober 2018
informatie volgt
Chassé Theater


za 3 november 2018
informatie volgt
Theater Walhalla


vr 30 november 2018
informatie volgt
Theater Ins Blau


do 13 december 2018
informatie volgt
Maaspodium