Performance Technology Lab

foto's
Feikes Huis
persberichten
speellijst

Het Performance Technology Lab is de komende twee jaar een werkplaats voor podiumkunstenaars om te experimenteren met technologie – van video, audio, interactief licht en camera’s tot arduino, robots, VR en AR.

 

Op 5 juli opent Performance Technology Lab #1 van 19.30 tot 20.30 uur zijn deuren voor pubiek.

8, 9 en 10 juli is zijn de openingstijden voor publiek als volgt:

  • 16.00-17.30 uur: makers experimenteren met publiek;
  • 18.00-18.30 uur: diner met bijzondere gasten, inclusief presentatie van nieuw werk. Aanwezigen krijgen de kans om kennis en praktijkervaringen te delen;
  • 19.00-20.30 uur: makers experimenteren met publiek.

PERSBERICHTEN

Technologie en leven zijn steeds nauwer verweven met elkaar. Apps, the internet of things en allerlei interactieve toepassingen veranderen de wijze waarop technologie verknoopt is met de dingen om ons heen en de manier waarop we communiceren. Enerzijds heeft technologie de wereld relatief kleiner, veiliger en schoner gemaakt. Anderzijds is het een bron en middel voor protectionisten, extremisten en cynici. Genoeg stof voor een out of the box avontuur in deze nieuwe dimensie van ons theaterlandschap!

 

Het Performance Technology Lab is de komende twee jaar een werkplaats voor podiumkunstenaars om te experimenteren met technologie – van video, audio, interactief licht en camera’s tot arduino, robots, VR en AR.

 

De eerste editie vindt tussen 3 en 10 juli plaats tijdens het Over het IJ Festival. In dit Lab onderzoeken theatermakers, designers en technische experts de creatieve mogelijkheden van verschillende technologieën en maken schetsen voor nieuwe concepten. Door theatermakers en performers vanaf de concept- en ontwikkelingsfase te laten werken met de technische middelen krijgt de technologie betekenis op het podium. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten: technologiebedrijven en ontwikkelaars hebben behoefte aan de verbeelding en creativiteit van kunstenaars om nieuwe apparatuur te testen, onverwachte artistieke en functionele toepassingen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Vanuit dit perspectief heeft het Performance Technology Lab een waardevolle partner gevonden in BeamLab.

 

Tijdens de eerste editie staat het lab open voor publiek op 5, 8, 9 en 10 juli om 16:00 en 19:00*. Op deze publieksmomenten worden de bezoekers meegenomen in de experimenten van de deelnemers. Op deze dagen staat om 18.00 ‘Gast aan tafel-sessies’ georganiseerd. Publiek en deelnemers schuiven aan bij een gast met expertise op gebied van techniek en podium – en gaan met elkaar in gesprek.

De deelnemers van de eerste editie zijn onder andere:

Marte Boneschansker (theatermaker) & Geartsje van der Zee (vormgever) marteboneschansker.com | geartsjevanderzee.com 

Mirthe Dokter (theatermaker)

 

 

Marlyn Coetsier (theatermaker, tg Winterberg) & Linda Willemszoon (ontwerper) marlyncoetsier.nl | lindawillemszoon.nl

 

Marjolein Vogels (choreografe, Festival Why Not) & Coralie Vogelaar (ontwerper) festivalwhynot.nl | coralievogelaar.com

 

Lucinda Wessels (danser, choreografe) & CJ P. Roxas (AV kunstenaar)

  1. | http://instagram.com/cjroxas

 

Gertjan Biasino (multimedia kunstenaar)

 

Cat Smits (theatermaker, poppenspeler, actrice)

LOCATIE

MACA, Ms. Van Riemdijkweg 61, Amsterdam

Het Lab vindt plaats bij MACA, toekomstige broedplaats voor filmmakers op het NDSM terrein.

 

FOUNDING PARTNERS

Feikes Huis, Likeminds, Over het IJ festival, Toneelmakerij, Cinedans & Dansmakers

 

POWERED BY

Beamlab

 

MET STEUN VAN

DEN, kennisinstituut cultuur & digitalisering

 

Het Performance Technology Lab is een groeiend netwerk van partners in productie, talentontwikkeling, presentatie en technologie. Ieder gezelschap, kunstenaar of producent kan aanhaken. Iedereen kan meedoen. Naast de fysieke, nomadische labs (lente en herfst) bouwt het lab aan een online community waar podiumkunstenaars, designers en technische ontwikkelaars elkaar treffen.

 

  1. en PerfTechLab.nl zijn vanaf 1 juli online.

SPEELLIJST