Nieuws

terug

vorige

volgende

20.01.2017

Pol Eggermont nieuwe artistiek leider Feikes Huis

Per 1 februari 2017 draagt Eliane Attinger de artistieke leiding van Feikes Huis over aan Pol Eggermont. Attinger heeft acht jaar geleden onder de naam Feikes Huis een BIS-productiehuis voor beeldend theater opgericht dat vanaf 2013 verder is gegaan als productiekern. Feikes Huis heeft zich onder haar leiding ontwikkeld tot een huis voor beeldend theater in alle soorten en maten. De makers zijn afkomstig uit verschillende disciplines, maar in al hun werk staat het theatrale beeld centraal.


Eliane Attinger (Zürich, Zwitserland) studeerde aan de Academie voor Muzische Kunsten Praag (Tsjechië) en werkt sinds de jaren tachtig in de Nederlandse theaterwereld. Tijdens haar studie in Praag specialiseerde zij zich in het poppen- en objecttheater. In Nederland heeft ze deze specialisatie onder meer ingezet bij het Theater Instituut Nederland, het Ostadetheater, het Pop Arts Festival Amsterdam en – tot heden – bij Feikes Huis. Door haar grote vakkennis is ze een veelgevraagde gast bij diverse netwerken, jury's en symposia. Eliane Attinger zal zich na haar vertrek bij Feikes Huis weer richten op haar eigen werk, deels in de beeldende kunst, deels bij het Pop Arts Festival en als bestuurslid of coach bij diverse gezelschappen.

Dramaturg Pol Eggermont studeerde Theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft als dramaturg gewerkt met veel diverse makers, recent onder meer bij Alles voor de Kunsten, Toneelschuur Producties en het Noord Nederlands Toneel. Door te werken met makers uit verschillende disciplines lopen de voorstellingen waaraan hij heeft gewerkt sterk uiteen, van puur teksttoneel tot beeldende performance. Naast theater heeft hij als conceptontwikkelaar bijgedragen aan speciale culturele evenementen, tentoonstellingen, boeken en projecten in oude en nieuwe media. Daarnaast is Pol Eggermont de founding partner van Alles voor de Kunsten.