Over ons

Contact

Feike Boschma

Feikes Huis

Feikes Huis is een productiekern voor objecttheater, een vorm die ook wordt aangeduid als beeldend theater. Onder artistieke leiding van Pol Eggermont werkt Feikes Huis samen met verschillende makers die afkomstig zijn uit toneel, mime, dans, poppen-en objecttheater, opera/muziektheater, performance-art of beeldende kunst. De beeldende, vaak tekstloze producties van Feikes Huis zijn (ook) geschikt voor een anderstalig publiek en om in het buitenland gespeeld te worden. 

Feikes Huis producties richten zich voornamelijk op volwassenen. Onze ambitie is om bij te dragen aan de kwalitatieve en inhoudelijke ontwikkeling van de discipline. Feikes Huis wil een duurzaam fundament voor het genre creëren en zijn positionering in het totale theaterveld verbeteren. Feikes Huis opereert onafhankelijk van één bepaalde poppen- en objecttheatervorm of –traditie.

Feikes Huis begon in 2009 als productiehuis. Vanaf 2013 zet het zijn activiteiten voort als productiekern en maakt Feikes Huis verschillende producties voor de kleine zaal en festivals. Voor seizoen 2016/2017 biedt Feikes Huis verschillende voorstellingen aan. Drie daarvan beleven in 2016 hun première: De Wraak van de Raaf, een funky fabel door Meike van den Akker en Dirk-Peter Kölsch, Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit) van Servaes Nelissen en Ilse Warringa en Panama (2+) van Daniëlle Wagenaar.

Op het repertoire blijven staan Rothko Chapel van Sjaron Minailo, de locatievoorstelling Framing van Johannes Bellinkx en Tik Tak Slaap (2+) van Sanne Zweije. 

In 2017 gaat de voorstelling Hoe licht kan een wolk zijn? van Gienke Deuten in co-productie met Het Houten Huis in premiere. Tevens zijn de nieuwe producties Cube to... van Firma DRAAK, I started a second-hand shop with all the things I told you when I was in love van Jaime Ibanez, Jornt Duyx en Jan Bart Noordhuis en Paperwork van BetweenTwoHands te zien in 2017. 

Feikes Huis ontleent haar naam aan poppenspeler en theatermaker Feike Boschma (1921-2014), een vernieuwer pur sang. Zijn werk en opvattingen zijn voor veel poppenspelers en theatermakers nog steeds een bron van inspiratie!

Voor contactgegevens en medewerkers, kijk onder contact.

 

ANBI status

Feikes Huis heeft de ANBI status. Klik hier voor alle informatie.

Downloads:
- Hoofdlijnen van het beleidsplan: Samenvatting hoofdlijnen beleidsplan Feikes Huis
- Actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording:

 http://www.feikeshuis.nl/save148/