Over ons

Contact

Feike Boschma

Feikes Huis

productiekern voor beeldend theater.

 

Feikes Huis* is in 2009 opgericht als productiehuis voor poppen- en objecttheater. We produceren theater met makers uit heel verschillende kunstdisciplines. De voorstellingen bewegen zich op het grensvlak van verschillende genres, hybride theater cross-overs met poppen, objecten, tekst, beeldende kunst, mime, toneel, dans, film en muziek. In alle voorstellingen speelt beeld in de dramaturgie de hoofdrol.

 

Samen met Theater Bellevue, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Theater De Krakeling programmeren en organiseren we jaarlijks een festival met het beste beeldend theater van Nederland en Vlaanderen.

 

Het Pop Arts Festival 

 

Feikes Huis beidt jonge talenten faciliteiten om nieuwe concepten te ontwikkelen en al werkend en onderzoekend hun talent te ontwikkelen. Die projecten zetten we op in nauwe samenwerking op met de partners in het beeldende circuit.  

 

Het performance technology lab

Het Performance Technology Lab is de komende twee jaar een werkplaats voor podiumkunstenaars om te experimenteren met technologie – van video, audio, interactief licht en camera’s tot arduino, robots, VR en AR.  

 

Het Over het IJ festival lab

 

Ontmoetingen tussen makers en publiek staan centraal in het Over het IJ Festival LAB: een speciaal residentieprogramma i.s.m. Feikes Huis van drie weken voor locatietheatermakers en kunstenaars gericht op onderzoek en experiment. Het vindt plaats in en om het festivalhart. Hier wordt werk ontwikkeld en gepresenteerd in de directe relatie met publiek, dat hierin ook een belangrijke sparringpartner is. 

 

Team:

artistiek leider: Pol Eggermont

zakelijk  leider: Wilma Kuite

publiciteit:

office/productie: Anna Schaap

verkoop: Alles voor de Kunsten

 

* De naam is een hommage aan beeldend theatermaker Feike Boschma (1921-2014), een vernieuwer pur sang.. http://www.eenlevenlangtheater.nl/Feike%20Boschma/

 


Voor contactgegevens en medewerkers, kijk onder contact.

 

ANBI status

Feikes Huis heeft de ANBI status. Klik hier voor alle informatie.

Downloads:
- Hoofdlijnen van het beleidsplan: Samenvatting hoofdlijnen beleidsplan Feikes Huis
- Actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten en financiële verantwoording:

 http://www.feikeshuis.nl/save148/