Makers Booi Kluiving

©Wieke van Rosmalen

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) is de komende twee jaar Nieuwe Maker bij Feikes Huis.
Booi studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. Dit doet hij zowel in tekst als in beeld.

In september 2018 maakte hij als één van de vaste makers bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden. In februari 2020 ging zijn voorstelling Let’s Play in première. In deze voorstelling onderzoekt Booi via games de betekenis van spel in het leven.

Voor 2022 en 2023 is Booi, naast één van de vaste makers van Theater a/d Rijn, nieuwe maker bij Feikes Huis. Samen met Wieke van Rosmalen en Kars van den Heuvel ontwikkelde hij De Memers, deze voorstelling was vanaf voorjaar 2022 te zien. In 2021 kwam Booi met de ‘Analoge Meme-Maker’: een zelfgemaakte technologische kast die het hele proces van het maken van internetmemes analoog maakt. Bezoekers zoeken hun favoriete memes uit, kopiëren deze en schrijven er teksten bij. Al doende reflecteren ze op de grenzen van humor in deze online kunstvorm.
Vanaf februari 2023 is de nieuwe voorstelling SatisFactory, een voorstelling over het fenomeen van ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) in het theater te zien.

Website Booi Kluiving