Produceert

Feikes Huis maakt beeldend theater. De voorstellingen bewegen zich op het grensvlak van verschillende genres – hybride theater cross-overs met poppen, objecten, tekst, beeldende kunst, mime, toneel, dans, film en muziek. In alle voorstellingen speelt beeld in de dramaturgie de hoofdrol.

Ontwikkelt

Feikes Huis biedt jonge talenten faciliteiten om nieuwe concepten te ontwikkelen en al werkend en onderzoekend hun talent te ontwikkelen. Die residenties en ontwikkelprojecten zetten we op in nauwe samenwerking met de partners in het beeldende circuit.

Jaarlijks organiseren we samen met Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond het work in progress festival Puppet Playground/Objects welcome met toonmoment van nieuwe concepten in ontwikkeling van beeldende makers uit Nederland en Vlaanderen.

Samen met het jonge Utrechtse figurentheatergezelschap Studio Figur organiseren we Atelier Figur: workshops en masterclasses van (inter)nationale meesters in het figurentheater in het beeldende circuit voor professionele makers en performers.

Innoveert

Met 6 andere podiumkunsten instellingen organiseren we het Performance Technology Lab: broodnodige onderzoeksruimte voor alle podiumkunstenaars die willen werken met technologie. Een creatieve gemeenschap in ontwikkeling, waarin makers, kenners en uitvinders elkaar ontmoeten rond de ontwikkeling van nieuwe theatrale concepten.

Feikes Huis wordt ondersteund door

Logo Logo

Team

Artistiek directeur Pol Eggermont
Zakelijk leider Anna Schaap
Zakelijk directeur Wilma Kuite
Marketing Senior Lonneke van Eden
Marketing Junior Niekie Meijering
Productie Pascal Kijzer