Makers Charles Pas

©Afagh Morrowatian

In 2020 studeerde Charles Pas (1998) af aan de Mime Opleiding. Hij maakt fysieke voorstellingen die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch-realisme.
Sinds zijn afstuderen maakte hij vier producties en ontving hij de 3Package Deal van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Hierdoor heeft hij zich geleidelijk weten te ontwikkelen van performer naar maker. De komende twee jaar wil hij deze ontwikkeling doorzetten en zich ontwikkelen op drie artistieke pijlers, die terugkomen in drie producties. Daarnaast bouwt hij met het creatieve en zakelijke team verder aan zakelijke en persoonlijke doelen.

Beweging is voor Charles dé manier om publiek rechtstreeks aan te spreken op hun ervaring en gevoel. In zijn voorstellingen is hij op zoek naar vormen en narratieven die de existentiële dilemma’s van nu raken en verbeelden. Zijn werk beweegt zich ergens tussen performance, absurd theater en magisch-realisme. In zijn werk komen we terecht in tijdloze niemandslanden. Hij maakt theatrale vertalingen van de binnenwerelden van zijn personages door te spelen met droom en realiteit.

Hij toont emotionele non-lineaire zoektochten gekenmerkt door melancholie, humor en de drang naar het onbekende. Zijn voorstellingen zijn altijd een ode aan de transitorische aard van performance en theater: de toeschouwer is onderdeel van een voelbaar broze, zintuiglijke waarneming, die alleen op dat moment bestaat. Zo ontsluiert hij elke keer iets van de huidige condition humaine. De belangrijkste dualiteiten in zijn werk zijn utopie en dystopie, chaos en controle, slachtoffer en agressor, verbinding en ontheemding.

Scènefoto: ©Jean van Lingen
Portretfoto: ©Afagh Morrowatian

Website Charles Pas